Μια άλλη εκδοχή για κολοκύθια γεμιστά είναι να τα φτιάξουμε με μια γέμιση που κυριαρχεί το λουκάνικο Μάνης και τα λαχανικά. Η προσθήκη φέτας απογειώνει τη γεύση και δίνει στο πιάτο μια αίσθηση «σπιρτάδας» παραπάνω.

Η συνταγή δεν είναι δύσκολη, απλώς απαιτεί λίγο χρόνο για την προετοιμασία του φαγητού. Ιδανικό πιάτο για μεζέ που θα συνοδεύσει τη μπύρα ή το κρασί.

Υλικά για 5 κολοκύθια:

  • 5 κολοκύθια στρογγυλά μέτρια σε μέγεθος
  • 300 γρ λουκάνικο Μάνης
  • 200 γρ φέτα βαρελίσια
  • 3 πιπεριές χρωματιστές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί)
  • 2 μέτρια καρότα
  • 1 μεγάλη ντομάτα κόκκινη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

  • Πλένουμε καλά τα στρογγυλά κολοκύθια και αφαιρούμε το πάνω μέρος τους (καπάκι)
  • Με ένα κουτάλι αδειάζουμε προσεκτικά το εσωτερικό τους και λεπταίνουμε τι φλούδα τους όσο περισσότερο μπορούμε, προσέχοντας μη μας σπάσουν τα κολοκύθια. Κρατάμε την ψίχα που αφαιρέσαμε στην άκρη
  • Τοποθετούμε τα κουφωμένα κολοκύθια σε ένα ταψάκι με τα καπάκια τους στο πλάι και όχι πάνω τους. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαραθούν και μαλακώσουν
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε το λουκάνικο και το ρίχνουμε σε μια άνετη και πλατιά κατσαρόλα (ή μεγάλο βαθύ τηγάνι)
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια, το κρεμμύδι σε ροδέλες, το σκόρδο σε λεπτές φετούλες, τα καρότα στο χοντρό του τρίφτη και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να μαραθούν όλα τα υλικά
  • Παράλληλα κόβουμε σε μικρά κομμάτια το εσωτερικό των κολοκυθιών και τη ντομάτα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα να μαραθούν κι αυτά
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Τα λαχανικά (ιδιαίτερα τα κολοκύθια) θα βγάλουν υγρά. Αφήνουμε λοιπόν σε δυνατή φωτιά μέχρι να πιουν όλα τα ζουμιά τους και να έχουμε μια γέμιση μέτρια από υγρά. Πριν σβήσουμε τη φωτιά, τα λαχανικά μας πρέπει να έχουν φτάσει στο μισό μαγείρεμά τους. Αν δούμε ότι έχουν φτάσει στη μέση του μαγειρέματος αλλά έχουμε πολλά υγρά, τότε αδειάζουμε τη γέμιση σε ένα σουρωτήρι. Κρατάμε όμως τα ζουμιά για να τα βάλουμε στο ταψί κατά το ψήσιμο
  • Στη γέμιση προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε καρέ (μικρά τετράγωνα κομμάτια)
  • Βγάζουμε τα κολοκύθια από το φούρνο και τα γεμίζουμε μέχρι πάνω
  • Αν θέλουμε στο ταψί βάζουμε μικρές πατάτες ή αδειάζουμε μέσα τη γέμιση που περίσσεψε
  • Κλείνουμε με τα καπάκια τους και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις