ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ. Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Α’ Αντιπρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Γιώργο Πατούλη, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος Δ.Σ. Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιανων Λακεδαίμονος, δικηγόρος, Χρήστος Ηλ. Τσίχλης.

Στην συνάντηση κατέθεσε αίτηση τοποθέτησης σήμανσης που θα αναγράφει το χωριό Γεωργίτσι (στην έξοδο Λογκανίκος του δρόμου Λεύκτρο- Σπάρτη) και στον μεγαλύτερο λόγω πληθυσμού Περιφερειάρχη της χώρας.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση αίτησης τοποθέτησης σήμανσης στους αρμόδιους υπουργούς και στην Βουλή των Ελλήνων.

Γιατί στον Πατούλη;

«…Η Περιφέρεια Αττικής αποτελεί την πρώτη σε πληθυσμό και πιο πυκνοκατοικημένη περιφέρεια της Ελλάδος, αφού σε αυτήν βρίσκεται το συγκρότημα της Αθήνας, που συγκεντρώνει το ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας, δηλαδή περίπου 3.762.000. Έχει έδρα την Αθήνα, που αποτελεί την Πρωτεύουσα της Ελλάδος. Η περιφέρεια Αττικής περιλαμβάνει το νοτιοανατολικό τμήμα της Στερεάς Ελλάδας, την Τροιζηνία στην χερσόνησο της Αργολίδας, τα περισσότερα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα νησιά Κύθηρα και Αντικύθηρα.

Έχει έκταση 3.808 τετραγωνικά χιλιόμετρα και καλύπτει το 2,9% της συνολικής έκτασης της χώρας.»

  • Το αίτημα:

«Η εταιρεία Μορέας Α.Ε. προ ολίγων ετών, παρέδωσε στην κυκλοφορία, το μεγαλύτερο έργο για την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, τον νέο αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας Λεύκτρο- Σπάρτη. Ο δρόμος αυτός διέρχεται από την δημοτική ενότητα Πελλάνας του Δήμου Σπάρτης. Η Τ.Κ. Γεωργιτσίου του Δήμου Σπάρτης, αποτελεί το μοναδικό τουριστικό χωριό της συγκεκριμένης δημοτικής ενότητας, για το οποίο δεν υφίσταται σήμανση- ταμπέλα που αναγράφει το χωριό Γεωργίτσι, εντός του ως άνω αυτοκινητόδρομου, με συνέπεια τουρίστες και επισκέπτες να διαμαρτύρονται έντονα ότι φτάνουν στην Σπάρτη και ψάχνουν το Γεωργίτσι.

Αφού ενημερωθούν ότι το Γεωργίτσι βρίσκεται πιο πριν, αναγκάζονται να γυρίσουν πίσω, έχοντας κάνει έναν άσκοπο κύκλο, μία άσκοπη επιπλέον διαδρομή που οφείλεται ξεκάθαρα στην έλλειψη σήμανσης.

Αυτό έχει όμως, ως συνέπεια, το Γεωργίτσι να χάνει τουρίστες, επισκέπτες , την δυσφήμιση της Λακωνίας ως ανοργάνωτης περιφερειακής ενότητας και η εταιρεία Μορέας Α.Ε. να επιδεικνύει μεροληπτική συμπεριφορά εις βάρος μονάχα του Γεωργιτσίου, αφού τα υπόλοιπα χωριά αναγράφονται κανονικά με σήμανση εντός του αυτοκινητόδρομου.

Το Γεωργίτσι διαθέτει ξενοδοχεία, σύγχρονα καταστήματα, φαράγγια, τουριστικά πάρκα, μονοπάτια, την ιστορική Ιερά Μονή Προφήτου Ηλία όπου διέμενε ο Παπαφλέσσας, συνδέει την Λακωνία με την Μεσσηνία μέσω Ταϋγέτου και διαθέτει ιστορία, αφού είναι γνωστό πανελλαδικά ως το χωριό των Αεροπόρων. Στο επάνω μέρος του χωριού, βρίσκεται το μνημείο των αεροπόρων και στην είσοδο του χωριού, το μαχητικό αεροσκάφος F 104 ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στους υπέρ πατρίδος πεσόντες αεροπόρους μας.

Ο υποσμηναγός Ευάγγελος Γιάνναρης έδωσε το προβάδισμα στα μητρώα των ελλήνων αξιωματικών που έπεσαν στο ηρωικό έπος του 1940 και στις 20-4-1941 με βασιλικό διάταγμα τού απονεμήθηκε ο Σταυρός του Ιπτάμενου για την εξαιρετική τόλμη.

Ο ανθυποσμηναγός Γρηγόριος Πετράκης έλαβε εύφημο μνεία και του απονεμήθηκε ο Πολεμικός Σταυρός από το Γ’ Σώμα Στρατού.

Ο επισμηναγός Νικόλαος Σκρουμπέλος έλαβε το 1946 το Χρυσό Αριστείο Ανδρείας και με βασιλικό διάταγμα τού απονεμήθηκε ο Σταυρός Ιπτάμενου.

Εν κατακλείδι, ζητούμε την κατάθεση σχετικής ερώτησης στην Βουλή των Ελλήνων προς τον υπουργό υποδομών και τον υπουργό εσωτερικών, με σκοπό την τοποθέτηση σήμανσης- ταμπέλας επί του αυτοκινητόδρομου Λεύκτρου- Σπάρτη και συγκεκριμένα στην έξοδο "Λογκανίκος", που θα αναγράφει την ιστορική τοπική Κοινότητα Γεωργιτσίου.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις