ΣΠΑΡΤΗ. «Όλων των νεκρών γίναμε η φωνή, στον δρόμο του αγώνα κερδίζει η ζωή!»…

Με χαμόγελα, γέλια και πειράγματα στόλισαν την Πλατεία της Σπάρτης, μαθητές και φοιτητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων Σπάρτης, συμμετέχοντας στην καλλιτεχνική διαμαρτυρία για το έγκλημα στα Τέμπη.

Στη σκηνή, μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα της πόλης· διαρκής αρωγός ο Anser (dj set), ενώ είδαμε και τη Μαρίνα, από τη hip hop μπάντα Στίχοιμα

  • Μπορεί να νικήσει η ζωή!

«… Εμείς οι φοιτητές το δηλώνουμε και σήμερα μέσα από αυτήν την καλλιτεχνική μας διαμαρτυρία ότι με τον αγώνα μας μπορεί να νικήσει η ζωή!», τόνισε στην ομιλία της η Ευαγγελία, εκ μέρους των Φοιτητικών Συλλόγων Σπάρτης.

Όπως είπε, «Φτιάξαμε τα πανό μας, φωνάξαμε συνθήματα, μετατρέψαμε τη θλίψη μας σε οργή και την οργή σε αγώνα κι ο αγώνας δύναμη για το τι είμαστε ικανοί να καταφέρουμε, ελπίδα για τη συνέχεια!».

Αυτή η παράξενη οργή

«…Η οργή μας έχει να κάνει ότι τέτοια εγκλήματα έχουμε ξαναβιώσει. Η οργή μας έχει να κάνει με το ότι προσπαθούν για άλλη μια φορά να τα κουκουλώσουν. Μάτι, Μάνδρα, Εύβοια όλες οι κυβερνήσεις γύρισαν στο ανθρώπινο λάθος, …, όταν η τεχνολογία και η επιστήμη τρέχουν και μπορούν να καλύψουν την ασφάλειά μας. Η οργή μας έχει να κάνει με το ότι ξέρουμε ότι αντίστοιχα Τέμπη μπορεί δυστυχώς να εμφανιστούν και αλλού.»

  • Δωρεάν σίτιση

«…Γιατί αν κάτι παραπάνω καταλάβαμε όλες αυτές τι μέρες είναι πως όχι μόνο έχει σημασία να παίρνουμε θέση μπροστά σε τέτοια εγκλήματα αλλά τελικά ο αγώνας μας, οι κινητοποιήσεις μας είναι αυτές που προκαλούν θόρυβο, ανησυχία, και τελικά έχουμε κατακτήσεις. Γιατί δεν πάνε πολλοί μήνες από τότε που είχαμε βγει πάλι στους δρόμους της πόλης της Σπάρτης και διεκδικούσαμε να πάρουν πίσω τους φοιτητές που έκοψαν από τη δωρεάν σίτιση, επειδή για άλλη μια φορά έκοψαν τα κονδύλια. Αυτή μας η στάση είχε σαν αποτέλεσμα να εγκριθούν τελικά 420 θέσεις σίτισης, 420 συμφοιτητές μας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να μπορούν να σιτίζονται δωρεάν! Εμείς οι φοιτητές το καταφέραμε με τον αγώνα μας!»

«..Να ευχαριστήσουμε τους φοιτητές και τους μαθητές για την επιμέλεια του καλλιτεχνικού προγράμματος τον Αναστάση για το γκράφιτι. Τη Μαρίνα από τους Στίχοιμα που ήρθε από την Αθήνα για τη σημερινή διαμαρτυρία και τέλος να ευχαριστήσουμε και τον Άνσερ που δεν είναι η πρώτη φορά που στηρίζει τους αγώνες των φοιτητών, καθώς ήταν δίπλα μας και τον Σεπτέμβρη στον αγώνα των φοιτητών ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία!»

  • On Stage

1ο συγκροτημα φοιτητών:

Βασιλένα Μάλαμα- Φωνή

Αγγελος Μωραϊτης – Kιθαρα , φωνη

Θοδωρής Μιτσιόρης – Αρμόνιο , φωνη

Στέφανος Ριζογιάννης- κιθάρα , φωνή

Φοιτητής ράπερ: DAM

Άνοιξε με τους στίχους: «Αυτό που γίνεται σήμερα δεν είναι μια γιορτή

Είναι ο τρόπος η φωνή μας να ακουστεί

Γιατί δε θέλουνε να είμαστε μαζί

Ένας πατέρας και μια μάνα χάσανε ένα παιδί

Είχα πει και στην αρχή ότι η σιωπή δεν είναι απάντηση είναι επιλογή..»

  • Γκράφιτι: Αναστάσης Πουταχίδης

Α, και δύο φοιτητές σηκώθηκαν αυθόρμητα και είπαν ένα κομμάτι, στο απρογραμμάτιστο, ο Κυριάκος Ζουρούδης και η Κωνσταντίνα Αγαθού..

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις