ΛΑΚΩΝΙΑ. Με συνέντευξή της στο thesocialist, η Νάγια Γρηγοράκου*, τοποθετήθηκε σε ζητήματα πολιτικής επικαιρότητας, στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Όπως αναφέρει η Γρηγοράκου, σε πολιτικό επίπεδο για τη χώρα, η «δημοσκοπική ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής συνιστά το κορυφαίο πολιτικό γεγονός της περιόδου που διανύουμε», και σε αυτό καταλυτικό ρόλο έπαιξε η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η δικηγόρος θεωρεί πως έτσι, οι ιδέες, οι αξίες και τα προτάγματα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας έρχονται στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής της χώρας μας με τον αυθεντικό εκφραστή της – το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής.

Τονίζει πως «Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη σηματοδοτεί κάτι περισσότερο από αλλαγή ηγεσίας και αλλαγή γενιάς. Είναι οριστική αλλαγή σελίδας», αφού δίνει μια νέα πολιτική διέξοδο και προγραμματική κατεύθυνση στη μεσαία τάξη και τους μη προνομιούχους.

Στα κοινωνικά στρώματα που οι προσδοκίες τους ματαιώνονται διαρκώς», τόσο από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και από αυτή της Νέας Δημοκρατίας, τώρα.

  • Ανατιμήσεις – ακρίβεια

Σχετικά με τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις στην αγορά σημείωσε πως «…είναι η πρώτη φορά που με τέτοιο πληθωρισμό οι αυξήσεις στους εργαζόμενους είναι μηδενικές.

Η κυβέρνηση ασκεί πολιτική μισθολογικής λιτότητας, παρά την ανάκαμψη της οικονομίας.»

Ζητά, «άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στο προ-μνημονιακό επίπεδο των 751 € και στη συνέχεια τον καθορισμό της νέας αύξησης με συλλογικές διαπραγματεύσεις».

Αλλά και μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6% στα βασικά αγαθά και είδη διατροφής, όπως και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

  • Εισβολή στην Ουκρανία

Υπογραμμίζει πως, «…η τραγωδία της Ουκρανίας σήμανε την ώρα της Ευρώπης, …, αντί για διαίρεση, χρειαζόμαστε ολοένα στενότερη ένωση στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα.

Το μόνο αντίπαλο δέος απέναντι στον Πούτιν είναι η Δημοκρατία.

Η Ευρώπη ήταν και παραμένει προπύργιο του Διαφωτισμού, της Δημοκρατίας, της Συνεργασίας και της Αλληλεγγύης.»

(*)Η Νάγια Γρηγοράκου είναι δικηγόρος σε ναυτιλιακή εταιρεία. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, κάτοχος LL.M Maritime Law (University of Southampton) και LL.M International Law (University of Reading) και υπ. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις