ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Μια χιλιάδα υγειονομικοί, έμπειροι και ενεργοί δεν θα μπορέσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ επειδή αρνούνται να εμβολιαστούν και απομακρύνονται από τις θέσεις τους.

Στους 670 αναμένεται να φθάσουν οι επαγγελματίες υγείας που υπηρετούν στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, οι οποίοι θα τεθούν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων διότι δεν έχουν εμβολιασθεί. Επίσης, σε αναστολή εργασίας θα μπουν για τον ίδιο λόγο και άλλοι 376 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, από τους 2.500 εργαζομένους στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας θα μπουν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων περίπου 400, ενώ στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας», όπου εργάζονται περίπου 1.300 άτομα, θα τεθούν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων περίπου 270. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων για τους οποίους ο φορέας θα επιβάλει το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων, για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, αναμένεται να ξεκαθαριστεί σήμερα. Και τούτο διότι δεν αποκλείεται κάποιοι από τους προαναφερόμενους εργαζομένους να έκλεισαν χθες ραντεβού για εμβολιασμό.

Σχετικά με τα ποσοστά των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί εκτιμάται ότι η πλειονότητα των γιατρών έχει κάνει το εμβόλιο κατά της COVID-19. Ομως, στο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι χαμηλότερο.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας έχουν ξεκαθαρίσει σε δηλώσεις τους ότι δεν είναι εναντίον του εμβολιασμού, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του μέτρου της αναστολής.

Στο μεταξύ, οι διαδικασίες για ένταξη σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων προχωρούν και για τους εργαζομένους στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες σε αναστολή τίθενται: στον Πύργο 36, στην Καλαμάτα 55, στην Τρίπολη 66, στην Κόρινθο 85, στη Σπάρτη 39 και στο Ναύπλιο 9.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις