Το μυστικό για ζουμερά και πεντανόστιμα αρνίσια παϊδάκια της Τσικνοπέμπτης

Τα αρνίσια παϊδάκια, έχουν την τιμητική τους την ημέρα της Τσικνοπέμπτης και το μυστικό για να τα απολαύσουμε ζουμερά και πεντανόστιμα, είναι να τα μαρινάρουμε σωστά, τουλάχιστον δύο ώρες, προτού τα ψήσουμε. Σε αυτό τον χρόνο, το κρέας θα μαλακώσει και θα ρουφήξει μυρωδικά και καρυκεύματα, που θα απογειώσουν τη γεύση του.
Το επόμενο που πρέπει να προσέξουμε, για την απόλυτη επιτυχία στο ψήσιμο, είναι η καλά χωνεμένη θράκα στην ψησταριά. Δεν θέλουμε πολύ δυνατή φωτιά, για να μην αρπάξουν τα παϊδάκια κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλλά όχι και πολύ χαμηλή φωτιά, γιατί έτσι θα στεγνώσει το κρέας και δεν θα παραμείνει ζουμερό.
Ζουμερά και πεντανόστιμα αρνίσια παϊδάκια της Τσικνοπέμπτης - Το μυστικό για τέλεια γεύση
Υλικά για 2 κιλά παϊδάκια:
- 2 κιλά αρνίσια παϊδάκια
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. μουστάρδα
- 2 κ. γ. αλάτι
- 1 κ. γ. πάπρικα καπνιστή
- 1/2 κ. γ. πιπέρι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Το χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ. γ. ξερό θυμάρι
- Μερικά κλωνάρια από φρέσκο θυμάρι
- Λεμόνι για το σερβίρισμα

Μαρινάρισμα και ψήσιμο:
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, την καπνιστή πάπρικα, το ξερό θυμάρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού
- Με ένα σύρμα ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα
- Στρώνουμε τα παϊδάκια σε ένα ταψί η πυρέξ και περιχύνουμε το κρέας, με τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει
- Απλώνουμε παντού σε όλα τα παιδάκια τη σάλτσα, φροντίζοντας να καλυφθεί όλο το κρέας
- Στο τέλος βάζουμε πάνω στο κρέας, τα κλωνάρια από το φρέσκο θυμάρι και σκεπάζουμε τα παϊδάκια, με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη
- Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες (όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο)
- Ψήνουμε σε ψησταριά με κάρβουνα, αφού έχουμε αφήσει τη φωτιά να πέσει καλά και να έχει δημιουργηθεί μια καλή θράκα, χωρίς φλόγα. Δεν θέλουμε χαμηλή φωτιά, επειδή θα στεγνώσει το κρέας μέχρι να ψηθεί, αλλά ούτε και δυνατή, γιατί έτσι κινδυνεύει να καεί το κρέας
- Ψήνουμε καλά και από τις δυο πλευρές. Βγάζουμε από την ψησταριά όταν τρυπάμε το κρέας και δεν τρέχει πια αίμα
- Σερβίρουμε τα παϊδάκια με φρεσκοστυμμένο λεμόνι κι έξτρα θυμάρι
