Αυτό το πάντρεμα κρέατος με λαχανικά θα μας δώσει τα πιο νόστιμα χειροποίητα σουβλάκια χοιρινά που μπορούμε να τα ψήσουμε είτε στη σχάρα είτε στο φούρνο της κουζίνας μας.

Ιδανική συνοδεία είναι οι ξεροψημένες πατάτες οι οποίες θα είναι σαν τηγανιτές αλλά θα έχουν ψηθεί στο φούρνο παρέα με τα σουβλάκια.

Σουβλάκια χοιρινά με λαχανικά

Υλικά για 10 τεμάχια:

Μαρινάρισμα για το κρέας:

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό λαιμού, κομμένο σε μπουκιές
  • 1 κ. σ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1 κ. σ. πάπρικα γλυκιά
  • 3 κ. σ. μουστάρδα απαλή
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Ρίγανη ξερή
  • Αλάτι & πιπέρι

Μαρινάρισμα για τα λαχανικά:

  • 2 μελιτζάνες τσακώνες
  • 2 μέτρια μακρόστενα κολοκύθια
  • 3 πιπεριές σε διαφορετικά χρώματα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κ. σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γ. σκόρδο σε σκόνη (ή μια σκελίδα τριμμένο)
  • Θυμάρι ξερό
  • Αλάτι & πιπέρι

Για συνοδεία:

  • 3 – 4 μεγάλες πατάτες (λίγο αλάτι, πάπρικα γλυκιά, ελαιόλαδο και ρίγανη)
  • 3 – 4 ντομάτες
  • Πίτες για σουβλάκια

Παρασκευή και ψήσιμο:

  • Σε μια λεκάνη βάζουμε το χοιρινό κρέας με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το κόλιανδρο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα (ή με τα χέρια μας) μέχρι να μαριναριστεί καλά όλο το κρέας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον
  • Παράλληλα κόβουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις χρωματιστές πιπεριές σε κομμάτια μεγέθους όσο περίπου η κάθε μπουκιά κρέατος. Το ίδιο κάνουμε και με το κρεμμύδι
  • Βάζουμε τα λαχανικά σε μια άνετη λεκάνη και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το σκόρδο, το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε
  • Παίρνουμε σιδερένιες σούβλες (ή ξύλινα καλαμάκια) και περνάμε εναλλάξ το κρέας με τα λαχανικά προσέχοντας να μην τρυπηθούμε
  • Όταν τελειώσουμε ψήνουμε τα σουβλάκια στη σχάρα ή σε φούρνο που ήδη καίει
  • Κόβουμε τις πατάτες όπως θα τις κάναμε για τηγανιτές και απλώνουμε σ’ ένα ρηχό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τις αλατίζουμε, προσθέτουμε ρίγανη, λίγο πάπρικα γλυκιά και ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά
  • Για το σερβίρισμα ψήνουμε λίγες πίτες και ντομάτες κομμένες στα δύο
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις