ΕΛΛΑΔΑ. Λεπτομερή αναφορά κάνει το «Πρώτο Θέμα» στην αποκλειστική χρήση βιολογικής ελιάς Καλαμών από τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στο νέο ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Yale, «Olives for Health» (Ελιές για Υγεία).

Συγκεκριμένα, αναφέρει το δημοσίευμα:

Έρευνα στο Yale για την υγεία της καρδιάς με ελληνικές ελιές

Ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Yale της Αμερικής, σε συνεργασία με ερευνητές από το τμήμα Καρδιολογίας, της Ιατρικής Σχολής του Yale, ανακοίνωσαν μια νέα έρευνα με θέμα τα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία που σχετίζονται με την καθημερινή κατανάλωση επιτραπέζιων ελιών.

Το κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο θα πραγματοποιήσει κλινική μελέτη σε μεγάλο αριθμό ατόμων για τα οφέλη της καθημερινής κατανάλωσης επιτραπέζιων ελιών στην υγεία. Παράλληλα, βέβαια, θα αναβαθμίσει και το διαιτολόγιο των φοιτητών του εντάσσοντας στο διατροφολόγιό τους την καθημερινή κατανάλωση ελιών.

Το ερευνητικό έργο καθοδηγείται από δύο Έλληνες καθηγητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Yale, τον δρα Βασίλη Βασιλείου, διευθυντή του Τμήματος Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας και τον δρα Τάσσο Κ. Κυριακίδη, ερευνητή Επιδημιολογίας, Βιοστατιστικής και Κλινικών Μελετών και διενεργείται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την ίδρυση του Ινστιτούτου Επιστημών Ελιάς και Υγείας του Yale (Yale Olive Sciences and Health Institute - YOSHI).

Ο τίτλος της έρευνας είναι «OLIVES FOR HEALTH» (ΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ) και σκοπός της είναι να εκτιμήσει τα οφέλη στην ανθρώπινη υγεία, από την καθημερινή κατανάλωση επιτραπέζιων ελιών. Το Ινστιτούτο Επιστημών Ελιάς και Υγείας του Yale κατευθύνει και συντονίζει την μελέτη, την έρευνα και τη δημιουργική διεπιστημονική εκπαίδευση και τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την ελιά και τα προϊόντα της. Η ιδέα και η αποστολή του Ινστιτούτου έχει υποστηριχθεί ευρέως από πάνω από 70 διεθνείς ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς και ιδιωτικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.

Να θυμίσουμε πως το notospress.gr είχε αναφερθεί στη συμμετοχή των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου σε εκπαιδευτικό έργο του Yale, παράλληλα με μια ακόμα σημαντική έρευνα που πραγματοποιείται από το 2018 με τα βιολογικά ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, μέσω της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις