Οι οπτικές ψευδαισθήσεις, εκτός από εξαιρετικός τρόπος για να τεστάρετε την παρατηρητικότητά σας, αποτελεί και έναν τρόπο ψυχαγωγίας. Επίσης, η τακτική εξάσκηση σε οπτικές ψευδαισθήσεις μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την προσοχή σας.

Προς τα πού κοιτάζει το άλογο;

Ο «Jim» από Τσέστερφιλντ τράβηξε μία πανέμορφη φωτογραφία του αλόγου του με φόντο την ανατολή του ήλου. Όταν επέστρεψε στο σπίτι του και είδε καλύτερα την φωτογραφία, παρατήρησε ότι οι χρυσές και μαύρες σκιές της εικόνας «διαστρέβλωσαν» την σιλουέτα του αλόγου σε τέτοιο σημείο που είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβει κανείς προς ποια κατεύθυνση κοιτάει το άλογο.

Στην συνέχεια ο φωτογράφος ανέβασε την εικόνα στα social media και έγραψε στην λεζάντα: «Τι εκπληκτική ανατολή του ηλίου σήμερα το πρωί. Όμως μία είναι η ερώτηση. Το άλογο κοιτάζει προς το μέρος μου ή μακριά;».

Όπως πριν από μερικά χρόνια, το λευκό/χρυσό ή μπλε/μαύρο φόρεμα, έτσι η φωτογραφία έχει κατακλύσει τα social media με τους χρήστες να είναι διχασμένοι.

Οπτική ψευδαίσθηση: Η απάντηση

Ο «Jim» ανέφερε πως «οι μισοί νομίζουν ότι το άλογο κοιτάζει την κάμερα, και οι άλλοι μισοί την ανατολή του ήλιου. Όσο περισσότερο κοιτάζει κανείς την φωτογραφία τόσο περισσότερες αμφιβολίες για την άποψή του έχει. Με την ανατολή του ήλιου και τον πορτοκαλί ουρανό, ό,τι και να βάλεις μπροστά του γίνεται σιλουέτα. Η περιοχή που πηγαίνω είναι φανταστική για φωτογραφίες με φόντο την ανατολή του ήλιου». Τέλος ο «Jim» αποκάλυψε ότι το άλογο κοιτάει προς την κάμερα στην συγκεκριμένη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις