Αν σου αρέσει το κουνέλι μαγειρεμένο στην κατσαρόλα αλλά έχεις βαρεθεί να το φτιάχνεις με τον ίδιο τρόπο, τότε αυτή η συνταγή με μουστάρδα και φρέσκο θυμάρι είναι αυτό που ψάχνεις!

Το θετικό με το συγκεκριμένο κρέας είναι πως όσο βράζει γίνεται όλο και πιο τρυφερό. Τόσο, που αν ξεχαστείς θα διαλυθεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Ζουμερό κουνέλι στην κατσαρόλα με απαλή μουστάρδα και φρέσκο θυμάρι

Υλικά για 5 – 6 μερίδες (ανάλογα το κουνέλι):

Για το μαγείρεμα θα χρειαστούμε:

  • 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες (περίπου 1,5 κιλό)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 70 γρ μουστάρδα απαλή
  • 50 γρ κρέμα γάλακτος
  • 20 γρ μέλι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι

Για το άλειμμα θα χρειαστούμε:

  • 3 κουταλιές της σούπας απαλή μουστάρδα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι & πιπέρι

Μαγείρεμα και σερβίρισμα:

  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα υλικά για το άλειμμα. 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι
  • Απλώνουμε το κουνέλι σε ένα ξύλο κοπής ή σε μια πιατέλα και αλείφουμε καλά από όλες τις πλευρές με το μίγμα της μουστάρδας που φτιάξαμε
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθεί ο πάτος και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Απλώνουμε από πάνω το κρέας και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να τσιγαριστούν όλα μας τα υλικά
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας, το φύλλο δάφνης και το κλωνάρι από φρέσκο θυμάρι
  • Κατά τη διάρκεια ελέγχουμε αν είναι σωστό το αλάτι και το πιπέρι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό
  • Μόλις βράσει το κρέας παίρνουμε μια κουτάλα από το ζουμί και τη βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Εκεί προσθέτουμε τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και το μέλι
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα και αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ μέσα στην κατσαρόλα με το κρέας
  • Ανακατεύουμε ελαφρώς να πάει παντού η σάλτσα μουστάρδας, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά σε σιγανή φωτιά και κλείνουμε τη φωτιά
  • Σερβίρουμε το ζουμερό κουνέλι με ρύζι σπυρωτό και μερικά φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις