Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μία ημέρα αφιερωμένη στα επιτεύγματα των γυναικών και ένα κάλεσμα για δράση για την ισότητα των φύλων. Αν και αφιερώνουμε χρόνο για να αναλογιστούμε την πρόοδο που σημειώνουν οι γυναίκες, είναι επίσης σημαντικό να δίνουμε προτεραιότητα στη δική μας ευημερία. Η φροντίδα του εαυτού είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ενός υγιούς και ευτυχισμένου τρόπου ζωής, αλλά συχνά παραβλέπεται ή μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Δεν υπάρχει λοιπόν καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την ιδιαίτερη αυτή ημέρα από το να την αφιερώσουμε στην αυτοφροντίδα μας, με μόνη πρόθεση να βελτιώσουμε το μυαλό, το σώμα και την ψυχή μας!

Οι παρακάτω ιδέες αποτελούν τον ιδανικό τρόπο για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αλλά και οποιαδήποτε ημέρα του χρόνου!

Ακούστε το σώμα σας

Συχνά, το σώμα μας προσπαθεί να μας πει πράγματα που μπορεί να μην συνειδητοποιούμε. Και επειδή ζούμε εξαιρετικά πολυάσχολες ζωές, μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ μίας παροδικής αδιαθεσίας και μίας μόνιμης σωματικής ή ψυχικής δυσφορίας. Το πρώτο βήμα για να είστε συντονισμένες με το σώμα σας και τις ανάγκες του είναι να αφιερώσετε χρόνο για να το ακούσετε. Μπορεί να σας βοηθήσει να κρατάτε καθημερινά σημειώσεις για το πώς αισθάνεστε, ενώ καταγράφετε επίσης τι έχετε φάει, πιεί και κάνει μέσα στην ημέρα που ενδέχεται να επηρεάζουν τα συναισθήματά σας. Σταδιακά θα αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε συσχετισμούς μεταξύ συμπτωμάτων και ενεργειών.

Μόλις δημιουργήσετε μια λίστα με πράγματα που προσπαθεί να σας πει το σώμα σας, παρατηρήστε τι μπορεί σας λείπει. Φυσικά, εάν έχετε συνεχή προβλήματα υγείας, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη συμβουλή ενός γιατρού. Αλλά αν -για παράδειγμα- σας λείπει ενέργεια και νιώθετε κόπωση, οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα προς την ευεξία σας.

Φροντίστε την επιδερμίδα σας

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να δημιουργήσετε μια DIY περιποίηση προσώπου στο σπίτι. Χρησιμοποιήστε φυσικά συστατικά όπως μέλι, αβοκάντο και αγγούρι για να δημιουργήσετε μια καταπραϋντική και θρεπτική μάσκα. Αν θέλετε κάτι έξτρα, ανάψτε μερικά κεριά και φέρτε μία ολοκληρωμένη εμπειρία spa στο σπίτι σας.

Αρωματοθεραπεία

Επενδύστε σε μερικά αιθέρια έλαια και μία συσκευή διοχέτευσης αρώματος για να δημιουργήσετε ένα ήρεμο και χαλαρωτικό περιβάλλον στο σπίτι σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια στο μπάνιο σας ή ως φυσικό άρωμα.

Πάρτε έναν υπνάκο

Μερικές φορές το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας είναι να… κοιμηθείτε! Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ξεκουραστείτε και να φορτίσετε τις μπαταρίες σας.

Ψηφιακή αποτοξίνωση

Αποσυνδεθείτε από όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές για λίγες ώρες ή ακόμα και μια ολόκληρη ημέρα. Κάντε ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα email και τα γραπτά μηνύματα ώστε να μειώσετε το άγχος σας και να βελτιώσετε την πνευματική σας διαύγεια.

Θυμηθείτε: Η αυτοφροντίδα δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Αυτό που λειτουργεί για ένα άτομο μπορεί να μην λειτουργεί για ένα άλλο. Επομένως, είναι σημαντικό να δοκιμάσετε διαφορετικές πρακτικές αυτοφροντίδας και να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Το κλειδί είναι να δώσετε προτεραιότητα στη δική σας ευημερία και να αφιερώσετε χρόνο για να δείξετε στον εαυτό σας λίγη αγάπη και φροντίδα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις