ΚΟΣΜΟΣ. Το φιλί είναι ένας από τους τρόπους για να δείξουμε τα συναισθήματά μας προς έναν συνάνθρωπό μας, κυρίως αγάπη και σεβασμό. Πολλοί πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο έχουν διαφορετικά έθιμα και τελετουργίες με βάση το φιλί, αλλά λίγες από αυτές έχουν ερωτικές συνδηλώσεις. Υπάρχει ακόμη και μία επιστήμη που μελετά το φιλί.

Η Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού είναι ένας ανεπίσημος εορτασμός, που έχει τις ρίζες του στη Μεγάλη Βρετανία του 19ου αιώνα και διεθνοποιήθηκε μετά το 2000, με τη διάδοση του ίντερνετ και την εμφάνιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι εκδηλώσεις της σημερινής ημέρας εντοπίζονται κυρίως στην κατάρριψη διαφόρων ρεκόρ που σχετίζονται με το φιλί. Πάντως, το παγκόσμιο ρεκόρ του μακρύτερης διάρκειας φιλιού καταρρίφθηκε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και όχι στην Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού. Στις 14 Φεβρουαρίου 2013 ο Εκατσάι και η Λαξάνα Τιραναράτ από την Ταϊλάνδη, φιλιούνταν επί 58 ώρες, 35 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα.

5 πράγματα που δεν ξέρατε για το φιλί!

Η 6η Ιουλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού και θεσπίστηκε για να μην ξεχνούν οι άνθρωποι τις μικρές χαρές και απολαύσεις, όπως το φιλί! Γνωρίζατε πως εκτός όμως από ευχαρίστηση το φιλί μπορεί να προσφέρει πολλά θετικά στον οργανισμό;

Άγχος: Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο σε κάθε φιλί απελευθερώνεται τόση κορτιζόλη, όση χρειάζεται για να εξουδετερώσει το άγχος μίας ολόκληρης μέρας.

Σχέσεις: Σύμφωνα με έρευνα του Kinsey Institute, εκείνοι που φιλιούνται συχνά κάνουν σχέσεις που είναι πιο σταθερές και κρατούν περισσότερο!

Κίνηση: Η ενστικτώδης κίνηση που κάνουμε και γέρνουμε το κεφάλι όταν πάμε να φιλήσουμε κάποιον, λέγεται ότι μας είναι γνωστή από την εμβρυακή ηλικία μας!

Θερμίδες: Όταν φιλιόμαστε καίμε πολλές θερμίδες, αφού χρησιμοποιούμε γύρω στους 146 μύες, εκ των οποίων οι 34 βρίσκονται στο πρόσωπο!

Δόντια: Το φιλί κάνει καλό και στα δόντια, αφού όσοι φιλιούνται συχνά ενισχύουν την άμυνα του στόματος τους στην τερηδόνα και την οδοντική πλάκα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις