Αν είσαι λάτρης των ζυμαρικών και των έντονων γεύσεων τότε αυτές οι ταλιατέλες με δύο είδη μανιτάρια, θυμάρι και φλούδες από παρμεζάνα θα γίνει το αγαπημένο σου φαγητό.

Τα βασιλομανίταρα (θα τα βρεις στο εμπόριο και σαν porcini) που θα χρησιμοποιήσουμε σε αυτή τη συνταγή έχουν έντονο άρωμα και θυμίζουν κρέας αρωματισμένο με φουντούκι ή κάστανα. Οπωσδήποτε γεύσεις που θυμίζουν δάσος!

Ταλιατέλες με μανιτάρια, θυμάρι και φλούδες από παρμεζάνα

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 500 γρ ταλιατέλες
  • 400 γρ φρέσκα μανιτάρια brow (καφέ)
  • 30 γρ αποξηραμένα μανιτάρια porcini
  • 3 – 4 κλωνάρια φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ. σ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 σφηνάκι κονιάκ για το μούλιασμα & 1 σφηνάκι για το σβήσιμο στο τηγάνι
  • Μερικά κλωνάρια από φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φλούδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα

Μαγείρεμα και σερβίρισμα:

  • Αρχικά βάζουμε να μουλιάσουν τα αποξηραμένα μανιτάρια. Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα μανιτάρια και σκεπάζουμε με νερό (όχι να κολυμπάνε, μόνο να σκεπαστούν ώστε να μουλιάσουν) και προσθέτουμε ένα σφηνάκι κονιάκ
  • Αφήνουμε για 15 λεπτά. Μετά τα στύβουμε ελαφρώς και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο και άνετο τηγάνι *Δεν πετάμε το νερό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια brown κομμένα σε φέτες, τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το βούτυρο
  • Βάζουμε στη φωτιά και ξεκινάμε να σοτάρουμε τα υλικά μας
  • Κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος προσθέτουμε τριμμένο το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι
  • Μόλις μαραθούν όλα τα μανιτάρια σβήνουμε με το σφηνάκι κονιάκ και αδειάζουμε στο τηγάνι το νερό από το μούλιασμα των μανιταριών
  • Προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι και αφήνουμε τα υγρά να δέσουν. Μόλις έχουμε μια ζουμερή σάλτσα μανιταριών κλείνουμε τη φωτιά
  • Παράλληλα βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό
  • Μόλις είναι έτοιμες, κατευθείαν (χωρίς να σουρώσουμε) προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τα μανιτάρια
  • Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε στη σάλτσα λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε ώστε να ανακατευτούν οι ταλιατέλες με τα μανιτάρια
  • Σερβίρουμε με φλούδες παρμεζάνας και φρέσκο θυμάρι
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις