Η άνοιξη είναι η εποχή της ανανέωσης και της αναζωογόνησης και υπάρχει καλύτερος τρόπος για να την γιορτάσετε από το να εντάξετε φρέσκα και υγιεινά φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας; Ιδιαίτερα στη χώρα μας, αυτές τις γλυκιές ημέρες η ύπαιθρος ζωντανεύει και δίνει άφθονα φρέσκα προϊόντα. Συνεπώς, η ποικιλία φρούτων και λαχανικών ανάμεσα στα οποία μπορούμε να επιλέξουμε είναι πολύ μεγάλη και είναι δεδομένο πως κάθε ένα από αυτά έχει ξεχωριστή διατροφική αξία και μπορεί να αναβαθμίσει γευστικά τα πιάτα μας με μοναδικό τρόπο.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα καλύτερα φρούτα και λαχανικά που ευδοκιμούν αυτή την εποχή και αξίζει να εντάξετε στην διατροφή σας:

  • Αγκινάρες: Αυτά τα αγκαθωτά λαχανικά είναι βασικό στοιχείο της ελληνικής κουζίνας για πολλούς και καλούς λόγους. Είναι γεμάτες με αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και βιταμίνες και η ξεχωριστή τους γεύση ιδανικά με λεμόνι, σκόρδο και ελαιόλαδο.
  • Σπαράγγια: Πρόκειται για ένα κομψό και δυσεύρετο λαχανικό -και ίσως για αυτό να αποκτά στο μυαλό μας τόσο μεγάλη αξία. Τα σπαράγγια είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως φυλλικό οξύ, βιταμίνη C και κάλιο. Είναι επίσης ευέλικτα στο μαγείρεμα και μπορούν να ψηθούν στα κάρβουνα, να σοταριστούν και να συνοδεύσουν πολλά πιάτα.
  • Φράουλες: Ένα μπολ με γλυκές και ζουμερές φράουλες δεν μπορεί φυσικά να λείπει από το ανοιξιάτικο μενού μας. Αυτά τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά και αποτελούν ένα τέλειο σνακ ή επιδόρπιο.
  • Ραπανάκια: Αυτά τα τραγανά και πιπεράτα λαχανικά προσθέτουν μια δροσιστική και τραγανή γεύση σε οποιοδήποτε πιάτο. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σαλάτες, σάντουιτς ή ως γαρνιτούρα.
  • Κεράσια: Ένα ακόμη γλυκό και πεντανόστιμο φρούτο που είναι σήμα κατατεθέν της άνοιξης. Πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, τα κεράσια μπορούν να καταναλωθούν φρέσκα ή να χρησιμοποιηθούν σε επιδόρπια, μαρμελάδες ή γλυκά του κουταλιού.
  • Αρακάς: Είτε φρέσκος είτε κατεψυγμένος, ο αρακάς είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και μικροθρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη Κ και το φυλλικό οξύ. Μπορεί να προστεθεί σε σούπες, μαγειρευτά, σαλάτες ή ως συνοδευτικό.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις