Ο διαλογισμός είναι ένα αρκετά δημοφιλές θέμα στην εποχή μας και όλοι θεωρούν πως είναι ένας τρόπος για να ξεφύγει κάποιος από το άγχος και να ηρεμήσει.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι εντελώς λάθος, αλλά σίγουρα ο διαλογισμός δεν διώχνει μόνο το άγχος, αλλά έχει τρομερά οφέλη που μπορούν να μας βοηθήσουν να έχουμε μία γαλήνια και ευτυχισμένη ζωή.

Για παράδειγμα όταν ένας άνθρωπος έχει βάλει στη ζωή του τον διαλογισμό για τα καλά, τότε έχει παρατηρηθεί πως εκτός από το μειωμένο στρες και άγχος, έχει μειωμένους πόνους, βελτίωση στον ύπνο του, μειωμένη αρτηριακή πίεση, αλλά και μειωμένη κυτταρική φλεγμονή.

Επίσης, ο διαλογισμός και η ενσυναίσθηση στην οποία εξασκείται κάποιος μέσω αυτής της διαδικασίας αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης της χαράς στον οργανισμό μας που δεν είναι άλλη από την σεροτονίνη.

Η διαδικασία του διαλογισμού ενεργοποιεί κομμάτια του εγκεφάλου μας που σχετίζονται άμεσα τόσο με την ευχάριστη διάθεση όσο και με την ευεξία, αλλά και τα συναισθήματά.

Ο διαλογισμός μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις χωρίς τη γνωστή κριτική, αλλά με ανοιχτό μυαλό και όχι να έχουμε την τακτική του άγχους και της δυσθυμίας. Έτσι καταφέρνουμε να έχουμε απόλυτη γνώση και έλεγχο των σκέψεών μας, χωρίς όμως αυτές να μας ελέγχουν. Γιατί αυτό που μαθαίνουμε μέσα από το διαλογισμό είναι πως οι σκέψεις είναι σκέψεις και όχι γεγονότα.

Πηγή: citynow.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις